Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju
 
Nakon provedenog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću te usvojenih sugestija i primjedbi struke i građana, kao i pribavljenih mišljenja nadležnih komora, donesena je nova Odluka o osnovama za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Na temelju pristiglih prijedloga na internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, izmijenjene su odredbe vezano uz skrb djece od 0-7 godine. O djeci ove dobi skrbi kao i do sada specijalist pedijatar, a doktori opće/obiteljske medicine mogu o njima skrbiti u slučaju ako se nalaze na području na kojem ne postoji mogućnost izbora specijalista pedijatra.

Izvršene su korekcije i dopune dijagnostičko-terapijskih postupaka (DTP) na razini primarne i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, te dijagnostičko-terapijskih skupina (DTS), kao i pojašnjenje načina evidentiranja i plaćanja istih. Također je utvrđena obveza provođenja posebnih dežurstava na razini primarne zdravstvene zaštite u svim županijama RH radi osiguranja dostupnosti zdravstvene zaštite za akutna stanja, kao i rasterećenje objedinjenih hitnih bolničkih prijema.
 
(preuzeto s www.hzzo.hr)

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.