Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

S obzirom da je izmijenjen Sažetak opisa svojstava lijeka Hexacima / Hexaxim, na način da je u poglavlju 4.1 Terapijske indikacije uklonjena gornja dobna granica za primjenu cjepiva, o tome smo 4. listopada raspravljali na Savjetodavnom odboru za cijepljenje.

Opširnije...

"Cijepljenje protiv humanog papiloma virusa na jesen se uvodi u kalendar cijepljenja za sve djevojčice i dječake prvog razreda srednje škole", rekao je danas ministar zdravlja prim. Siniša Varga u povodu Svjetskog tjedna cijepljenja koji se obilježava od 24. do 30. travnja.

Opširnije...

 
Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu, liječnica i članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane EP, smatra da odbijanje cijepljenja djece nije građanska sloboda već ugrožavanje zdravlja te je zatražila službeno saslušanje o necijepljenju u Europskom parlamentu.
 
 
(izvor: internetska stranica Ministarstva zdravlja RH i Večernji list)

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.