Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

Povodom obilježavanja Europskog i Svjetskog tjedna cijepljenja, te radi sve veće potrebe informiranja javnosti i zdravstvenih djelatnika o cijepljenju te teškoćama s kojima se susreću liječnici u provedbi Programa obaveznog cijepljenja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Hrvatskim epidemiološkim društvom, Hrvatskim pedijatrijskim društvom i Hrvatskim društvom za preventivnu i socijalnu pedijatriju organizirao je Skup o cijepljenju koji se održao 27. travnja 2019. godine u Hrvatskom liječničkom zboru u Zagrebu.

Opširnije...

 
Objavljujemo stav Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK u vezi s neetičnim ponašanjem liječnika koji daju netočne izjave o cijepljenju ili ga ne provode prema predviđenom kalendaru obveznog cijepljenja djece.
 
Cijepljenje je medicinski postupak kojime se u XX stoljeću značajno smanjilo pobolijevanje od zaraznih bolesti, unaprijedilo zdravlje djece i cjelokupne populacije.
 

S obzirom da je izmijenjen Sažetak opisa svojstava lijeka Hexacima / Hexaxim, na način da je u poglavlju 4.1 Terapijske indikacije uklonjena gornja dobna granica za primjenu cjepiva, o tome smo 4. listopada raspravljali na Savjetodavnom odboru za cijepljenje.

Opširnije...

"Cijepljenje protiv humanog papiloma virusa na jesen se uvodi u kalendar cijepljenja za sve djevojčice i dječake prvog razreda srednje škole", rekao je danas ministar zdravlja prim. Siniša Varga u povodu Svjetskog tjedna cijepljenja koji se obilježava od 24. do 30. travnja.

Opširnije...

 

  

 

 

 

 

 

 

Mreža pedijatrijskih

ordinacija u RH

 

Knjige, udžbenici, DVD

prof. dr. Josip Grgurić,
prim. dr. sc. Milivoj Jovančević i suradnici:

"Preventivna i socijalna pedijatrija"

knjiga socijalna preventivna pedijatrija small

Opširnije...

 
Dr. Ivan Begovac i suradnici:
Dječja i adolescentna psihijatrija
begovac djecja psihijatrija naslovnica
(kliknite na sliku za preuzimanje pdf verzije ili pristup internetskoj verziji knjige) 
 

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr. med.
specijalistica pedijatrije

"Pedijatar u kući"

pedijatarukuci

Opširnije...

 

Duško Mardešić, Ivo Barić: "Pedijatrija", udžbenik

pedijatrija-udzbenik

Opširnije...

 

 

Irena Bralić i suradnici: "Prevencija bolesti u dječjoj dobi",

sveučilišni priručnik / udžbenik

model-udzbenika

Opširnije...

 

 

Dr. Marija Čatipović: Savjeti za majku i dijete (DVD)

 

catipovic-savjeti1

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.