Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

kongres2024

 
Nova zdravstvena kampanja pokreće se diljem Europe kako bi se podigla svijest o funkcionalnoj trbušnoj boli kod djece: područje medicine kojem se ne posvećuje dovoljno pažnje i vodeći uzrok izostanka iz škole diljem svijeta.

Europsko društvo za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (ESPGHAN) u suradnji s općim pedijatrijskim društvima i nacionalnim društvima za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu (PGHAN) u Europi, najavljuje pokretanje nove kampanje za podizanje svijesti o funkcionalnoj trbušnoj boli kod djece. 
 
Shvaćajući važnost ovog pitanja, ESPGHAN poduzima mjere za povećanje znanja i podizanje svijesti o ovom problemu diljem Europe. To je rezultiralo razvojem obrazovnih materijala poput letaka, video zapisa i postera koje će opća pedijatrijska društva i nacionalna društva za PHGAN raspodijeliti na lokalnim jezicima.

“Ovo je jedan od najčešćih razloga posjeta općim pedijatrima, ali i upućivanja djece pedijatrima gastroenterolozima”, stoga cilj ove kampanje nije samo educirati već i podići svijest šire javnosti, a ujedno pomoći pedijatrima primarne zdravstvene zaštite u svakodnevnom radu."
 
FAP Comic Leaflet Croatian v2 page 0001 FAP Comic Leaflet Croatian v2 page 0002 FAP Support Leaflet Croatian v3 page 0001 FAP Support Leaflet Croatian v3 page 0002 Rome Criteria Poster Croatian v2 page 0001 Symptoms poster Croatian v2 page 0001 
 

 

  

 

 

 

 

 

 

Mreža pedijatrijskih

ordinacija u RH

 

Knjige, udžbenici, DVD

prof. dr. Josip Grgurić,
prim. dr. sc. Milivoj Jovančević i suradnici:

"Preventivna i socijalna pedijatrija"

knjiga socijalna preventivna pedijatrija small

Opširnije...

 
Dr. Ivan Begovac i suradnici:
Dječja i adolescentna psihijatrija
begovac djecja psihijatrija naslovnica
(kliknite na sliku za preuzimanje pdf verzije ili pristup internetskoj verziji knjige) 
 

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr. med.
specijalistica pedijatrije

"Pedijatar u kući"

pedijatarukuci

Opširnije...

 

Duško Mardešić, Ivo Barić: "Pedijatrija", udžbenik

pedijatrija-udzbenik

Opširnije...

 

 

Irena Bralić i suradnici: "Prevencija bolesti u dječjoj dobi",

sveučilišni priručnik / udžbenik

model-udzbenika

Opširnije...

 

 

Dr. Marija Čatipović: Savjeti za majku i dijete (DVD)

 

catipovic-savjeti1

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.