Hrvatsko društvo za
preventivnu i socijalnu
pedijatriju

Poštovani koordinatori akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“, stručni suradnici, članovi, partneri,

s velikom radošću Vas pozivamo na svečano savjetovanje „Za osmijeh djeteta u bolnici“ koje će se održati u petak 17. svibnja 2019. godine s početkom u 10,00 sati u Muzeju Mimara u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Organizator Savjetovanja je Središnji koordinacijskih odbor akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ kojeg čine predstavnici Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju te Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara.

Na savjetovanju očekujemo više od stotinu sudionika iz cijele Hrvatske, iz 39 bolnica/dječjih odjela koji su uključeni u akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“, državnih dužnosnika iz ministarstava, predstavnika zdravstvenih, odgojno-obrazovnih, socijalnih ustanova, sveučilišta i fakulteta, kao i veći broj volontera, roditelja i same djece, koji će zajedno obilježiti dugogodišnji rad sa djecom u bolnicama i na bolničkim odjelima diljem Hrvatske te dostignuća 20 godina humanizacije bolničkog liječenja djece.

U programu savjetovanja bit će organiziran i panel sa stručnjacima, medicinskim osobljem, volonterima, predstavnicima roditelja i djece, donositeljima javnih politika za djecu. Osnovna poruka savjetovanja bit će usmjerena prema međusektorskoj suradnji zdravstvenog, odgojno-obrazovnog, socijalnog sektora kroz davanje podrške djetetu i roditeljima u prevenciji, liječenju i unapređenju zdravlja djece te humanizaciji bolničkog liječenja.

Bit će predstavljen i uručen sudionicima i novi priručnik „Dijete u bolnici – bolnice koje promiču zdravlje“.

Ovo savjetovanje i cijela ova godina za nas posebna jer obilježavamo 20 godina kontinuirane provedbe akcije “Za osmijeh djeteta u bolnici”, a koja će biti i u znaku 30-te obljetnice Konvencije UN-a o pravima djeteta.

Kako je riječ o svečanosti važnoj za širu dobrobit djece i nacionalni program „Za osmijeh djeteta u bolnici“, savjetovanje će osim stručnog događanja biti i jedno veliko društveno događanje na razini cijele Hrvatske te se veselimo Vašem sudjelovanju.

Potvrdu svojeg dolaska javite na najkasnije do utorka 14. svibnja 2019. godine na kontakte: anna@savez-dnd.hr ili lana@savez-dnd.hr

Srdačni pozdravi!

Središnji koordinacijski odbor akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“

Amruševa 10/IV, Zagreb

01/ 49 22 959

www.savez-dnd.hr

 

Program

Opis: C:\Users\SavezDND\Desktop\svečano savjetovanje Za osmijeh djeteta_17.5.2019\Vizual 20 godina akcije Za osmijeh djeteta u bolnici.jpg

 

  

 

 

 

 

 

 

Mreža pedijatrijskih

ordinacija u RH

 

Knjige, udžbenici, DVD

prof. dr. Josip Grgurić,
prim. dr. sc. Milivoj Jovančević i suradnici:

"Preventivna i socijalna pedijatrija"

knjiga socijalna preventivna pedijatrija small

Opširnije...

 
Dr. Ivan Begovac i suradnici:
Dječja i adolescentna psihijatrija
begovac djecja psihijatrija naslovnica
(kliknite na sliku za preuzimanje pdf verzije ili pristup internetskoj verziji knjige) 
 

Prim.mr.sc. Giovana Armano, dr. med.
specijalistica pedijatrije

"Pedijatar u kući"

pedijatarukuci

Opširnije...

 

Duško Mardešić, Ivo Barić: "Pedijatrija", udžbenik

pedijatrija-udzbenik

Opširnije...

 

 

Irena Bralić i suradnici: "Prevencija bolesti u dječjoj dobi",

sveučilišni priručnik / udžbenik

model-udzbenika

Opširnije...

 

 

Dr. Marija Čatipović: Savjeti za majku i dijete (DVD)

 

catipovic-savjeti1

Opširnije...

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više o kolačićima: Izjava o privatnosti.